Diadal!

Az idei legnagyobb gólarányú sikert prezentálta a csapat vasárnap!

Egy igazi magabiztos győzelem, ami mostanság csak a kupában jött össze (a Notts County ellen). Kell is az önbizalom, a jövő héten két kemény meccs vár a csapatra, hétfőn az Anfileden, szombaton Wembleyben.

A kezdőcsapat is kellemes meglepetéssel szolgált, bár papíron a megszokott hadrendben küldte pályára Mancini a gárdát, de a valóságban sokszor inkább tűnt egy klasszikus 4-4-2-nek, Silva-Adam Johnson szélső-, és Tévez-Balotelli támadósorral, mint a megszokott 4-2-3-1-nek. A középpályáról bátran lépett fel Yaya is, és így a Sunderland kapuja előtt állandó mezőnyfölényben tudott kerülni a City, a kreatív játékosok ki is használták ezt, és igencsak villogtak ezen a délután.

Zabaleta a hírekkel ellentétben nem tért vissza Angliába, így kapott helyet Boyata a védelemben.

Az első gól tíz percen belül meg is született. Yaya Touré megindult a tizenhatos széléről középre adott, és Adam Johnson az csinálta amit nagyon tud, jobbról befelé indulva, ballal remek gólt lőtt.

Alig öt percre rá jött Tévez, hátulról megrúgtak a tizenhatoson belül, a Webb által megítélt büntetőt be is vágta. 2-0.

Ezután lecsendesedett a meccs, helyzetetek itt is-ott is.

Egészen a 63.-percig, amikor a támadók ismét felülkerekedtek a védőkön: Tévez beadta a labdát, Balotelli rálőtte, egy védő menteni próbált, de a kipattanót Silva szerezte meg, és ellőtte a kapus mellett.

Rá négy percre, az ötven másodperce becserélt Vieira szerzett gólt. Kolarov egy szöglet után eltakarított labdát visszalőtte a kapu elé, a francia bevetődött, a kapus meg csak a gólvonalon túl tudott menteni, 3-0.

Alig több mint öt perc múlva Yaya Touré vette le a labdát 18 méterre a kapu előtt, két védő között, betört a tizenhatoson belülre, és átemelte a kifutó kapust! A meccs legszebb gólja, 5-0! Parádé!

A diadal egy jó kis Balotelli szabadrúgással ért véget, amit Mignolet fölé tornázott.

A kispadon maradt Džeko, és az angol kapitány Barry, viszont beállt az észak-ír válogatott védő Ryan McGivern, aki a Walsall csapatánál volt idén kölcsönben, de a védőhiány miatt a harmadosztályból hirtelen a Premier Leagueben találta magát, be is vetette Mancini, ez volt az első meccse a csapatban. Annyira nem számolt vele senki, hogy a hivatalos City weboldal adatbázisában sem szerepel, így az ottani meccsközvetítésben nincs is feltüntetve, hogy beállt Boyata helyére!

Remek meccs volt, csak így tovább! Remélem feltölti az egész csapatot a továbbiakra!

A mérkőzés jegyzőkönyve.