A válogatott meccsek után, arccal a bajnoki forduló felé

Lassan mindenki visszatér Manchesterbe, és elkezdődhet a közös munka.

Kemény menet lesz az április, csak vasárnap játszik otthon a csapat a Sunderland ellen, utána egy héttel meccs az Anfielden. Aztán jön a kupaelődöntő a Wembleyben, és a hónap végén egy blackburni kiruccanás. A legközelebbi hazai találkozó május 1.-én lesz a West Ham ellen. Ha a Fekete Macskák ellen nem hozzák a pontokat, nagyon nehéz helyzetbe kerül a csapat, a Bajnokok Ligájáért folytatott harcban.

A két nagy veszteség a válogatott meccsek után Micah Richards, és Jerome Boateng kiesése. A védők közül már hiányzik Kolo Touré akinek a doppingügye még nincs lezárva, és kérdéses volt Pablo Zabaleta visszatérése is. Az argentin bekk hazalátogatott édesapjához, aki súlyos autóbalesetet szenvedett a közelmúltban. Az idősebbik Zabaleta szerencsére magához tért a kómából. A klub engedélyezte a távolmaradást, de úgy tűnik Pablo visszatér Argentínából, és csatlakozik a kerethez.

Néhány szó azokról, akik játszottak hazájuk színeiben:

Az angol válogatottban Hart és Barry (kapitányként) végig játszott Ghána ellen, Lescott a második félidőre állt be az 1:1-re végződött meccsen.

Kolarov a teljes mérkőzésen pályán volt Észtországban, ahol a szerbek csak 1:1-et értek el.

De Jong remélhetőleg feltöltődve tér vissza a magyarok elleni két tálakózóról…

Silva az 54. percben lépett pályára a világbajnok színeiben Litvániában, ahol a spanyolok végül 3:1-re győztek.

Eközben új, hároméves szerződést írt alá Reece Wabara, aki az angol U-19-es válogatottban is pályára lépett már, és az első csapatnál is többször kispadozott idén. A védőhiány miatt feltehetőleg vasárnap is a keretben lesz majd.

A Manchester Evening News szerint a City az Espanyolal egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát, ahol a képzési, edzési, játékosfigyelési tapasztalatait osztja meg egymással a két klub, kiemelve nem fiókcsapatként funkcionálnak a barcelonai kékek.

Közben folyik a United elleni kupaelődöntő jegyeinek értékesítése. Több lépcsőben, ún. hűség pontok alapján kerülnek árusításra, a legrégebbi bérletesektől kezdve, visszafelé haladva adják el a jegyeket. A „mezei” szurkolók április 11-én járulhatnak a pénztárakhoz, ha marad zsuga, hiszen a legdrágább jegyek már elfogytak. Az első nap 4000 jegy került értékesítésre. A jogosultság ellenőrzése lelassítja az eladás folyamatát, ezzel a módszerrel próbálják kiszűrni, hogy a jegyek nem kerüljenek üzérek kezére. A több órás várakozás kényelmetlenségének enyhítésére a klub mobil WC-ket, étel-ital árusító standokat állíttatott fel, és kivetítőket helyeztetett el, ahol sportcsatornák mennek.