Újabb kiruccanás

Mind a két csapatnak 2:3 volt a hétközi meccsének a végeredménye, de micsoda különbség a kettő között, a Soton otthon kapott ki az Aston Villa ellen, mi pedig ennyivel vertük a WBA-t. Mi jövünk fel, ők mennek le.

Ma kiderül, hogy tovább zuhannak-e szentek.

A nyár folyamán jelentősen megerősítették a keretüket (anélkül, hogy valaki az alapcsapatból távozott volna), az olasz válogatott Pablo Osvaldo a Rómát hagyta ott (egyelőre nem tud villogni a PL-ben, két gólja van), a horvát válogatott védelmének oszlopa, Dejan Lovren a Lyonból érkezett (meglátásom szerint messze ő csapata legjobbja idén), a fiatal nigériai középpályás, Victor Wanyama-t pedig a Celtic-ből vették meg.

Hiányzókból nincs hiány náluk, két kapus is kidőlt (Artur Boruc és Kelvin Davis) így a fiatal spanyol hálóőr, Paulo Gazzaniga fog kezdeni (aki az utóbbi két meccsen védett és hat  gólt kapott).

A francia középpályás, Morgan Schneiderlin hiánya is fájó lehet (nekik), de a tízesük, az uruguay-i Gastón Ramírez sem bevethető, csakúgy, mint a brazil Guly.

Két kérdéses játékosuk van még, akik ha rendeben lennének, kezdenének, a védő Nathaniel Clyne és a középpályás, Victor Wanyama.

Akikre a mai csapatból oda kell figyelni, a csatár Rickie Lambert (aki ‘vénségére’ a válogatottban is bemutatkozott), a kapitányuk, Adam Lallana (Woy őt is beválogatta az utóbbi két Angol meccsre), plusz az idén a legeredményesebb támadójuk (öt gól), Jay Rodriguez (minő véletlen, Hodgson őt is behívta a legutóbbi meccsekre).

A szezonjuk jól indult, az első tizenegy meccsen csak Norwich-ban kaptak ki (a sorozat közben nyertek Liverpoolban és ikszeltek az Old Traffordon), aztán jött egymás után két londoni mérkőzés (az Arsenal és a Chelsea ellen), ez két vereséget hozott, meg is tört a lendület, így szerdán már otthon is kikaptak az Aston Villa ellen.

Messze kerültek a dobogótól, gurulnak le a lépcsőn, talán könnyű lökni rajtuk nekünk is egyet.

Nálunk még sérült Nasztaszics, Silva és Jovetics. A decemberi hajtásban szükség lenne rájuk.

Kellett nagyon a szerdai siker, az idegenbeli mérleg még mindig negatív (a gólarány egyel, de a megszerezhető 21 pontból csak 7 lett meg). Várom nagyon milyen is lesz a folytatás. A mai tippem a végeredményre egy határozott: 2:3.

kezdés: 16:00, vezeti: Anthony Taylor, tv: digi, stream: erre

A végére néhány a Sotonnak lőtt gól a közelmúltból.